Μικρά κέρδη στη Wall Street

Μικρά κέρδη στη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street που οδεύουν στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τα μέσα Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως χτες Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν τις συναλλαγές σε νέα επίπεδα ρεκόρ με τον πρώτο να κλείνει θετικά στις εφτά από τις τελευταίες οχτώ συνεδριάσεις και ο δεύτερος στις οχτώ από τις εννιά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 72,13 μονάδες ή 0,27% στις 26.729 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 22,11 μονάδες ή 0,30% στις 8.051 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 9,59 μονάδες και κινείται στις 2.940 μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και κρίνουν πως η κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας είναι ισχυρή βασισμένη σε «γερά θεμέλια».

Τα σημάδια μιας ισχυρής αμερικάνικης οικονομίας είναι ικανά να κάνουν τους επενδυτές να αγνοήσουν την κλιμάκωση της έντασης από την αρχή της εβδομάδας στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας που ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε νέο κύμα δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή Micron Technology Inc χάνει 4,04% καθώς η εταιρεία δημοσίευσε outlook κάτω των προσδοκιών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Adobe Systems Inc κερδίζει 0,18% μετά τη συμφωνία να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού Marketo έναντι 4,75 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.