Μικρά κέρδη στη Wall Street

Μικρά κέρδη στη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν την τελευταία συνεδρίαση του 2018 οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να θέλουν να κλείσουν αισιόδοξα μια δύσκολη χρονιά.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλη μια φορά βρίσκονται οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που ήδη η διατάραξή τους με την επιβολή εκατέρωθεν δασμούς επηρέασε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας αλλά και τα διεθνή χρηματιστήρια.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του Σι Τζινπνγκ επανέφερε την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Αμερικανός πρόεδρος να «εμφανίζεται υπερβολικός» για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για να καθησυχάσει τις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 167,78 μονάδες ή 0,73% στις 23.229 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 14,96 μονάδες ή 0,17% και κινείται στις 6.596 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 6,49 μονάδες ή 0,31% και κινείται στις 2.492 μονάδες.

Για το έτος που ολοκληρώνεται σήμερα, ο Dow έχει απολέσει 6,7% και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 7%. Ο Nasdaq έχει καταγράψει απώλειες 4,6%.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν καταγράψει τον χειρότερο μήνα εδώ και μια δεκαετία και τον χειρότερο Δεκέμβριο από το 1931!

Τη χειρότερη επίδοση για το 2018 στον Dow Jones έχει καταγράψει η μετοχή της Goldman Sachs που έχει χάσει το 35% της αξίας της σε σύγκριση με πέρυσι.