Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Μικρά κέρδη και μικτά πρόσημα σημειώνουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται μια σειρά από πολιτικά γεγονότα.

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν από σήμερα σε ισχύ τις πετρελαϊκές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, εντείνοντας την πίεση στην Τεχεράνη με στόχο να περιορίσει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική και πολιτική της επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα «πέρασαν» με επιτυχία τα stress tests για να φανεί η ανθεκτικότητά τους σε ενδεχόμενες αναταράξεις της αγοράς, ωστόσο οι Barclays και Lloyds σημείωσαν τους χαμηλότερους κεφαλαιακούς δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται με μικτά πρόσημα.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DΑΧ κερδίζει 0,16% στις 11.536 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,11% στις 5.107 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE ενισχύεται κατά 0,08% και κινείται στις 7.100 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,29%, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,51%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται οριακά.

Στα εταιρικά νέα, η ολλανδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης υγρών καυσίμων Vopak οδηγεί τα κέρδη, καθώς ενισχύεται 5%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.