Μικρά κέρδη για τη Wall Street

Μικρά κέρδη για τη Wall Street

Ήπια ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow καταγράφει κέρδη 0,15% και βρίσκεται στις 25.163 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,37% στις 2.793 ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,44% στις 7.579.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε μεν ότι ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο λίγο χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η προσωρινή ώθηση από τις εξαγωγές και τη συσσώρευση αποθεμάτων έχει ήδη περιοριστεί, με την παραγωγή στα εργοστάσια να επιβραδύνεται.

Συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τρίμηνου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η εκτίμηση του προηγούμενου μήνα ήταν στο 3,2%, ενώ η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% την περίοδο Οκτωβρίου-
 
Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος είναι εμφανής παρά την έλλειψη ενδείξεων για πρόοδο στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα κι ενώ οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης παραμένουν.
 
Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Zhang Hanhui, τόνισε ότι το Πεκίνο δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο, ωστόσο έκανε λόγο για «οικονομική τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν πτώση αν και κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες τους κατά τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.