Μικρές απώλειες στη Wall μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Μικρές απώλειες στη Wall μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης - όπως αναμενόταν- και τις ενδείξεις ότι θα ακολουθήσει μια πιο επιθετική πολιτική από ό,τι αναμενόταν.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού από 1,75% έως 2% ενώ εμφανίστηκε πιο «τολμηρή» για τις επόμενες κινήσεις της, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τις συνολικές αυξήσεις μέσα στο 2018 από τρεις σε τέσσερις. Ωστόσο σε αυτό το ζήτημα οι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν διχασμένοι με οχτώ από αυτούς να προβλέπουν τέσσερις αυξήσεις και εφτά να κάνουν λόγο για τρεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 119,53 μονάδες ή 0,47% και ολοκλήρωσε στις 25.201 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 8,09 μονάδες ή 0,11% και έκλεισε στις 7.7694 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 11,22 μονάδες ή 0,4% στις 2.775 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της AT&T Inc έχασε 6,2% μετά την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού που δίνει το πράσινο φως στην εξαγορά της από την Time Warner σε ένα deal που θα φτάσει 85 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η μετοχή της 21st Century Fox πραγματοποίησε άλμα 7,7% με την εταιρία να προχωρεί σε πώληση μερικών τίτλων προγραμμάτων, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών.