MicroStrategy: Αγόρασε bitcoin αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων

MicroStrategy: Αγόρασε bitcoin αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων

Η MicroStrategy ανακοίνωσε ότι αγόρασε ακόμα 19.452 bitcoin συνολικής αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, λίγο μετά την τελευταία της μετατρέψιμη ομολογιακή έκδοση με την οποία άντλησε αντίστοιχο ποσό.

Η εταιρεία λογισμικού με έδρα τη Βιρτζίνια δήλωσε ότι η μέση τιμή αγοράς του κρυπτονομίσματος ανήλθε στα 52.765 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των τελών και άλλων εξόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η MicroStrategy είχε ανακοινώσει την πρώτη της αγορά bitcoin τον περασμένο Αύγουστο, χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά στον ισολογισμό της για την απόκτηση του κρυπτονομίσματος.

Έκτοτε έχει προχωρήσει σε δύο ακόμα μετατρέψιμες ομολογιακές εκδόσεις, προκειμένου να αντλήσει χρήματα για τον ίδιο σκοπό, με την τελευταία την περασμένη εβδομάδα. 

Με τη σημερινή της τοποθέτηση δε, η MicroStrategy κατέχει πλέον 90,531 bitcoins, τα οποία έχει αγοράσει σε μία μέση τιμή περίπου 23,985 δολαρίων το καθένα.

Συνολικά έχει τοποθετήσει 2,17 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα και η αξία της επένδυσης εκτιμάται σήμερα στα 4,48 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Σέιλορ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το κρυπτονόμισμα θα φτάσει στο σημείο να αποτελεί μια «σταθερά» στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει ότι θεωρεί τις τοποθετήσεις της στο κρυπτονόμισμα ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις και ότι δεν σχεδιάζει να κάνει τακτικά συναλλαγές σε αυτό ή να κάνει hedging ή να προχωρήσει σε συμβόλαια σε παράγωγα.