Μία ανάσα πριν τα 300 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Μία ανάσα πριν τα 300 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ το bitcoin καθώς χθες η κεφαλαιοποίησή τους έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 290,6 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Coindesk η τιμή ενός bitcoin αυξήθηκε κατά 14,5% χθες φτάνοντας στα 17.209,28 δολάρια, κάτι που μεταφράζεται σε συνολική κεφαλαιοποίηση 290,6 δισ. δολαρίων. Για να γίνει αντιληπτό το συγκεκριμένο μέγεθος, είναι ενδεικτικό ότι μόλις 10 από τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στον S&P 500 έχουν υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με το MarketWatch. Σήμερα πάντως το bitcoin βρίσκεται στα 16.793 δολάρια, υποχωρώντας 2,13% σύμφωνα με το Coindesk.

Πάντως, οι έντονες διακυμάνσεις στην τιμή του bitcoin έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε αναλυτές. Τελευταίο παράδειγμα η Belinda Boa της BlackRock η οποία τονίζει ότι το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα παρουσιάζει πλέον χαρακτηριστικά «φούσκας».

Πάντως προχθές ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των futures του Bitcoin από το Cboe, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το λανσάρισμα του συμβολαίου από το CME. Οι κινήσεις αυτές από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια παραγώγων στον κόσμο δείχνουν ότι γίνονται σημαντικά βήματα για την «νομιμοποίηση» των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με αναλυτές.