Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Μεικτές τάσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας πριν τα Χριστούγεννα, συνεδρίασης, που σήμερα θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, στις 8μμ ώρα Ελλάδας.  Η εβδομάδα των Χριστουγέννων μέχρι στιγμής είναι κερδοφόρος για τρεις βασικούς δείκτες, καθώς το πετρέλαιο συνεχίζει να ανακάμπτει φια δεύτερη διαδοχική ημέρα, Υπενθυμίζεται πως  η Wall Street θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 3 μονάδες ( 0,01%) και κινείται στις 17.599 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 15 μονάδες ( 0,30%) και βρίσκεται στις 5.054 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζειι 3 μονάδες ( 0,13%) στις 2.067 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο αριθμός των Αμερικάνων που αιτήθηκαν για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα παραμένοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 5.000 και έφτασαν στις 267.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Ο μέσος όρος των αρχικών αιτήσεων για τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 1.750, παραμένοντας ακόμη στα χαμηλά 15ετίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της KalosBios Pharmaceuticals Inc χάνει 5,09% μετά την ειδοποίηση διαγραφής που έλαβε από τον Nasdaq.

H μετοχή της SunEdison Inc. κάνει άλμα 7,79% καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να λάβει πιστωτική διευκόλυνση μέχρι 650 εκατ. δολάρια.

Η Bed Bath & Beyond Inc. χάνει 0,10% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από buy σε neutral από την Sun Trust Robinson Humphrey.