Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές χωρίς ακρότητες

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές χωρίς ακρότητες

Μεικτή είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών δεικτών εν μέσω εναλλαγών προσήμων αλλά χωρίς μεγάλες κινήσεις ή ακρότητες που θα άλλαζαν σημαντικά την τρέχουσα κατάσταση.

Ο γερμανικός DAX διαπραγματεύεται στις 10.838 μονάδες με άνοδο 0,20%, ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στις 4.908 μονάδες με οριακή πτώση 0,08%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στις 6.271 μονάδες κινούμενος χαμηλότερα σε ποσοστό 0,38%.

Σε ότι αφορά τις αγορές της ευρωπαϊκές περιφέρειας, ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ διαπραγματεύεται στις 10.326 μονάδες με εναλλαγές προσήμου, ενώ ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB βρίσκεται στις 22.305 μονάδες με άνοδο 0,89%. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται στις 376 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%.

Σήμερα το focus των επενδυτών των ευρωπαϊκών αγορών εστιάζεται τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται όσο και στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτι που καθιστά ελκυστικότερες τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκές μετοχές. Παράλληλα, ένα από τα «ζητήματα» των αγορών είναι και οι επικείμενες εκλογές στην Πορτογαλία, όπου η πολιτική αβεβαιότητα πιέζει το χρηματιστήριο της χώρας.

Στις κυρίαρχες επιχειρηματικές ειδήσεις ήταν η ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να μειώσει το μερίδιό της στην Renault στο 15%, ενώ τάσσεται κατά των αλλαγών στη συμμαχία μεταξύ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της Nissan Motor.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, η Vodafone ανακοίνωσε μεγαλύτερη αύξηση εσόδων συγκριτικά με τις εκτιμήσεις για το β'' τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο σήμερα έως και 3,80% στον FTSE 100 του Λονδίνου.

Χθες οι αμερικανικοί δείκτες – αν και περιόρισαν τη ζημιά στο τέλος – έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, ενώ και σήμερα οι δείκτες της Wall Street καταγράφουν ήπια πτώση. Οι επενδυτές δείχνουν ανασφάλεια σχετικά με το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων από τη FED το Δεκέμβριο.