Μεικτές τάσεις στην Wall Street

Μεικτές τάσεις στην Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν ξεκινήσει ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις και είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Παράλληλα, στα εταιρικά νέα, πρωταγωνιστές είναι η Amazon (+0,02%) και η Apple (-1,78%) καθώς μεν για την πρώτη ξεκινάει το διήμερο εκπτώσεων στα προϊόντα της και για τη δεύτερη θα γινει η παρουσίαση του iphone 12. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 63 μονάδες ή 0,27% και κινείται στις 28.775 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,02% ή 3,7 μονάδες στις 11.880 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6,23% ή 78,55 μονάδες και κινείται στις 3.527 μονάδες.

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, νίκη του Τζο Μπάιντεν με διαφορά που θα κυμαίνεται από τις 8,5 ως και τις 13 ποσοστιαίες μονάδες προβλέπουν δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο ινστιτούτα είχαν προβλέψει την επικράτηση του νυν προέδρου των ΗΠΑ επί της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της JPMorgan κερδίζει 0,83% καθώς με οδηγό τα αυξημένα έσοδα από τη συναλλακτική δραστηριότητα, εν μέσω ανάκαμψης των αγορών από την πτώση που προκάλεσε η πανδημία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 9,4 δισ. δολαρίων ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, με κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να κερδίζει 0,18%.