Μεικτές τάσεις στη Wall Street - Στις 194 μονάδες τα κέρδη του Dow Jones

Μεικτές τάσεις στη Wall Street - Στις 194 μονάδες τα κέρδη του Dow Jones

Με μεικτές τάσεις και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να καταγράφει απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα καθώς συνεχίζεται η πίεση στις μετοχές του κλάδου. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται για άλλη μια ημέρα τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ικανά να επηρεάζουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,55% ή 194 μονάδες  στις 35.813 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά  0,5% ή 79 μονάδες στις 15.775 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,17% και έκλεισε στις 4.690 μονάδες.

Παράλληλα, η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο της χτεσινής απόφασης του Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει τη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της Fed καθώς και να προτείνει την Λάελ Μπρέιναρντ στη θέση της αντιπροέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι αυτή των «Ευχαριστιών» με τη Wall να κλείνει την Πέμπτη λόγω της αργίας και την Παρασκευή οι συναλλαγές να ολοκληρώνονται νωρίτερα.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι αναλυτές ο όγκος των συναλλαγών αυτή την περίοδο παραδοσιακά είναι χαμηλός. Παρόλα αυτά, αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κεντρικής Τράπεζας που θα πυροδοτήσουν μια νέα συζήτηση «πριν τη γαλοπούλα».

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Zoom video communications κατρακύλησε κατά 18% καθώς παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, μια διαφαινόμενη υποχώρηση της πανδημίας θα μειώσει την ανάγκη για εξ αποστάσεως εργασία.

Νωρίτερα, στο κόκκινο κινήθηκαν οι ευρωαγορές καθώς η επέλαση του τέταρτου κύματος κορυφώνεται με τις προβλέψεις για τα θύματα να είναι δυσοίωνες με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για ακόμη 700.000 νεκρούς μέχρι την άνοιξη στη Γηραιά Ήπειρο.