Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 16:58 - Τελευταία ενημέρωση: 22:34
-A +A

Διευρύνονται οι απώλειες στη συνεδρίαση της Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25%, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Η κίνηση αυτή αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για την οικονομία των ΗΠΑ που κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο η συνεχής πτώση των τιμών του αργού που αυτή την ώρα κινείται κάτω από τα 35 δολάρια ανά βαρέλι παρασύρει τους δείκτες προς τα κάτω.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, το δολάριο κερδίζει 1% έναντι του Ευρώ και 0,87% έναντι της στερλίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 169 μονάδες (0,94%) και βρίσκεται στις 17.584 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 45 μονάδων  (0,89%) στις 5.026 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 20 μονάδες (0,97%) και βρίσκεται στις 2.053 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση καταγράφηκε στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απότομη αύξησή τους νωρίτερα το Δεκέμβριο που έφτασαν σε υψηλό πέντε μηνών. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 11.000 και έφτασαν τις 271.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου. Την ίδια εβδομάδα 2,24 εκατ. άνθρωποι έλαβαν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 5η Δεκεμβρίου, δηλαδή 7.000 λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη μια ένδειξη ότι πλήττεται ο κλάδος της μεταποίησης είναι η μέτρηση του αντιστοίχου δείκτη για τη Philadelphia που επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα η Fed της Philadelphia ανακοίνωσε πως ο δείκτης της μεταποίησης έπεσε στο -5,9. Είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που ο δείκτης βρέθηκε κάτω από το μηδέν.

Η μετοχή της Avon Products Inc.κερδίζει 7% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την εταιρεία διαχείρισης κεφαφαλαίων Cerberus Capital Management που περιλαμβάνει επένδυση 605 εκατ. δολλαρίων σε μετοχές.

Η μετοχή της Oracle Corp αν και ανακοίνωσε κέρδη πάνω από τις προσδοκίες , χάνει 3,52%. Παράλληλα η FedEx Corp κερδίζει 2,8% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων που ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, η διαπραγμάτευση της μετοχής της KaloBios Pharmaceuticals Inc. τέθηκε σε αναστολή καθώς ο Nasdaq ζήτησε επιπλέον πληροφορίες μετά τη σύλληψη του Martin Shkreli για απάτη που όμως δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 13/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα