Μεικτά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» της Wall Street με το βλέμμα σε ΗΠΑ - Κίνα

Μεικτά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» της Wall Street με το βλέμμα σε ΗΠΑ - Κίνα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται τώρα η νέα ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να προχωρήσουν με την επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο Τραμπ προχωρεί με την επιβολή δασμών προς τα επιπλέον κινεζικά προϊόντα, παρά τις απόπειρες του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για την επανέναρξη συνομιλιών με την Κίνα για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης. Η απόφαση Τραμπ είχε άμεσα αποτελέσματα στις αγορές, ανατρέποντας την τάση και οδηγώντας σε πτώση το χρηματιστήριο.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 26.068 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P κινήθηκε ανοδικά κατά 0,03% στις 2.895 μονάδες πετυχαίνοντας ανοδικό σερί πέντε ημερών.

Απώλειες κατέγραψε ωστόσο ο Nasdaq  κατά 0,05% στις 7.979 μονάδες. 

Ωστόσο η ανακοίνωση του νέου γύρου δασμών είχε καθυστερήσει καθώς η κυβέρνηση εξετάζει πιθανές αναθεωρήσεις μετά και τις ανησυχίες που εκφράζονται από δημόσια χείλη, σημείωσαν οι πηγές.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Αύγουστο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,6% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση των τιμών σε διάστημα άνω των δύο ετών. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall StreetJournal έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 0,3%.