Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συγκεκριμένα, o επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ έκρινε χθες ότι είναι «ρεαλιστικό» να επιτευχθεί μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στις επόμενες «έξι με οκτώ εβδομάδες».

«Πιστεύω ότι, αν είμαστε ρεαλιστές, είμαστε σε θέση να πετύχουμε μια συμφωνία για το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων, δηλαδή τη συνθήκη για το Brexit, μέσε σε έξι με οκτώ εβδομάδες», είπε ο Μπαρνιέ όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Στρατηγικό Φόρουμ του Μπλεντ της Σλοβενίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για τη διαδικασία επικύρωσης, από τη Βουλή των Κοινοτήτων από τη μία πλευρά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο από την άλλη (...) πρέπει να πετύχουμε μια συμφωνία πριν από τις αρχές Νοεμβρίου. Πιστεύω ότι είναι εφικτό», συνέχισε.

Επιπλέον, η απόπειρα των ευρωσκεπτικιστών των Τόρις της Τερέζα Μέι να δημοσιεύσουν εναλλακτικό σχέδιο για την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση ναυάγησε, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Υποστηρικτές του Brexit από τις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος που επιδιώκουν πιο απομακρυσμένη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα 140σέλιδο εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,03% στις 375,38 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,30% στις 7.250 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο DAX της Γερμανίας που χάνει κατά 0,13% στις 11.967 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, θετικά πρόσημα καταγράφει ο CAC 40 που ενισχύεται κατά 0,07% στις 5.272 μονάδες.

Στην περιφέρεια, καθοδικά κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,23% στις 20.866 μονάδες, ενώ σε αντίθετη πορεία κινείται η Ισπανία με τον IBEX 35 να σημειώνει αύξηση κατά 0,06% στις 9.258 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει ο PSI 20 της Πορτογαλίας καθώς χάνει κατά 0,21% στις 5.263 μονάδες.