Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed

Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed

Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες στα χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην επικείμενη ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αλλά και στις εξελίξεις από την χθεσινή σύνοδο ΗΠΑ- Β. Κορέας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εντός αυτής της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα με τους αναλυτές να προεξοφλούν άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πολιτικό προσκήνιο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξελίξεις από τη χθεσινή σύνοδο της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ με την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου από κοινού συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η αποπυρηνικοποίηση της κορεάτικης χερσονήσου.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας αλλά και να παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλειας της, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται κατά 0,06% στις 387 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,33% στις 7.677 μονάδες, όπως και στη Γερμανία που ο DAX υποχωρεί κατά 0,36% στις 12.779 μονάδες.

Αντίθετα, σε ελαφρώς θετικό κλίμα κινείται στη Γαλλία ο CAC 40 με κέρδη 0,02% στις 5.447 μονάδες. Αντίστοιχα πρόσημα εμφανίζει και ο ιταλικός FTSE MIB που ανεβαίνει κατά 0,27% στις 22.113 μονάδες.

Προχωρώντας στην Ισπανία, καθοδικά κινείται ο ΙBEX 35 με απώλειες ύψους 0,63% στις 9.837 μονάδες.

Τέλος, αύξηση στα κέρδη του καταγράφει ο PSI 20 της Πορτογαλίας που ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.667 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz και ιταλική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Maserati, προχωρούν στην ανάκληση περίπου 8.000 αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των τελωνείων.

Τέλος αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη της κατέγραψε η ισπανική Inditex στο α'' τρίμηνο καθώς αυξήθηκαν και οι πωλήσεις, χάρη στην άνοδο των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες της τις αγορές.