Μεικτά τα πρόσημα στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας

Μεικτά τα πρόσημα στη Wall Street - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας

Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street καθώς στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και οι διαμάχες στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι κινήσεις των επενδυτών περιστρέφονται γύρω από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπίνγκ πριν από την 1η Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που εκπνέει η προθεσμία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τις ανησυχίες των επενδυτών επιτείνει δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμη συντάξει σχέδιο για τα θέματα που συμφωνούν ή διαφωνούν.

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες ύψους 0,25% κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones στις 24.883 μονάδες ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 2.681 μονάδες.

Τέλος, αύξηση στα κέρδη του κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq που κέρδισε κατά 0,145 στις 7.225 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, οι επενδυτές επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν, η οποία αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2019 και το 2020, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται.