Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, 10:24
-A +A

Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατάφεραν να φθάσουν σε μια «δραματική συμφωνία της τελευταίας στιγμής» αργά το βράδυ της Κυριακής για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA), δίνοντας τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το Marketwatch.com, η εξέλιξη αυτή, που επιτρέπει στον Καναδά να ενταχθεί στην συμφωνία που επετεύχθη στα τέλη Αυγούστου μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, ήλθε μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση του αντιπροσώπου του Ντ. Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα χάσματα μεταξύ των δύο χωρών φαίνονταν υπερβολικά μεγάλα για να γεφυρωθούν εγκαίρως εντός της προθεσμίας που είχαν θέσει οι ΗΠΑ για το βράδυ της Κυριακής.

Σ ' αυτό το κλίμα, οριακά καθοδικές κινήσεις ακολουθεί ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στα ταμπλό, αρνητικά πρόσημα παρουσιάζει ο βρετανικός FTSE 100 καθώς υποχωρεί κατά 0,11% στις 7.465 μονάδες, ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο DAX της Γερμανίας με κέρδη ύψους 0,31% στις 12,254 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, οριακή αύξηση καταγράφει ο CAC 40 κατά 0,08% στις 5.491 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ανοδικά κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να κερδίζει κατά 0,34% στις 20.574 μονάδες ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται η Ισπανία με τον IBEX 35 να χάνει κατά 0,13% στις 9.363 μονάδες.

Τέλος, απώλειες καταγράφει ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,18% στις 5.345 μονάδες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 23/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα