Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Μεικτά πρόσημα παρουσιάζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανακοινώσεις της αμερικανικής τράπεζας Federal Reserve αλλά και στις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Συγκεκριμένα, αμετάβλητα διατήρησε όπως αναμενόταν τα επιτόκιά της η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην ανακοίνωση των αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι προσανατολίζονται να γίνει μια αύξηση στα επιτόκια το 2019 και καμία μέσα στο 2020.

Επιπλέον, στην νέα αναβολή για το Brexit επικεντρώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς χθες κριτική κατά των βουλευτών άσκησε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορώντας τους πως φέρουν ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Brexit.

Ειδικότερα, με διάγγελμά της ενημέρωσε σχετικά με το αίτημά της για αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου και εν συνεχεία υποστήριξε πως οι βουλευτές με τη στάση τους δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να ληφθεί απόφαση.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,34% στις 379.55 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, άνοδο 0,39% σημειώνει ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.298 μονάδες ενώ αντίθετα απώλειες ύψους 0,54% καταγράφει ο DAX στη Γερμανία στις 11.534 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, καθοδικέ κινήσεις ακολουθεί ο CAC 40 που χάνει κατά 0,15% στις 5.370 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,22% στις 21.333 μονάδες ενώ σε αντίθετη τροχιά κατευθύνεται η Ισπανία καθώς ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,42% στις 9.354 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα καταγράφει ο PSI 20 στην Πορτογαλία με απώλειες 0,66% στις 5.254 μονάδες.