Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί οριακά 0,07%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,26%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κυμαίνεται 0,4% υψηλότερα, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,1%.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να διαπραγματευτούν με το Ιράν χωρίς προϋποθέσεις, λίγες ημέρες μετά την αντιπαράθεση για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου σκάφους (drone).

Πίσω στην Ευρώπη, ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει τον Τζέρεμι Χαντ, στον τελικό γύρο ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Daimler μειώνει τις προβλέψεις κερδών της για τη φετινή χρονιά, μετά την άρση των προβλέψεων για ζητήματα που σχετίζονται με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στέλνοντας τις μετοχές της χαμηλότερα στο premarket trading.

Τέλος, μεικτά κινήθηκαν οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το επίκεντρο στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Σι αργότερα αυτήν την εβδομάδα, προσβλέποντας σε ενδείξεις αποκλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου που βλάπτει την παγκόσμια οικονομία και το επιχειρηματικό κλίμα. Οι ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.