Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Οριακή άνοδος του Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Οριακή άνοδος του Dow Jones

Απώλεσε το θετικό έδαφος στο οποίο διαπραγματευόντουσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες S&P 500 και Nasdaq στην αρχή της συνεδρίασης καθώς έκλεισαν με πτώση 0,41% και 0,99%, αντιστοίχως, ενώ ο δείκτης Dow Jones έχει οριακή αύξηση 0,16%. Η ισχυρή μείωση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αντιστάθμισε το ράλι ανόδου των τραπεζικών μετοχών.

Στην πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών συνέβαλε η ανακοίνωση της μικρής αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, μετά την τελευταία έκθεση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που σημείωνε ότι «η εθνική οικονομική δραστηριότητα επιταχύνθηκε σε έναν μέτριο ρυθμό από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τις αρχές Απριλίου», συμψηφίζοντας τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.

Επίσης ο πρόεδρος της FED ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τις αγορές ομολόγων της πιθανότατα προτού αυξήσει τα επιτόκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 33.730.69 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,41% στις 4.124.66 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,99% στις 13.857.84 μονάδες.

Goldman Sachs, Wells Fargo, JP Morgan Chase  ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο, με τις δυο πρώτες να σημειώνουν ισχυρά κέρδη πάνω από 3% και 5%, αντίστοιχα λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών, ενώ η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε σχεδόν 1%, μετά τις αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν δύσκολες το επόμενο διάστημα.

Η Tesla, κάτοχος bitcoin έπεσε κάτω από 3%. Οι μετοχές της Big Tech, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Facebook, Netflix και Apple, διαπραγματεύθηκαν όλες τουλάχιστον με 1% χαμηλότερες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, μετά την εισήγηση χτες των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ για διακοπή χορήγησης του εμβολίου της J&J, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε ότι η εταιρεία του μπορεί να παραδώσει 10% περισσότερες δόσεις εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου και η Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιό της ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορονοϊό έως και έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.