Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Απώλειες 475 μονάδων για τον Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Απώλειες 475 μονάδων για τον Dow Jones

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή. Μικρή α;νοδική αντίδραση για τον δείκτη Nasdaq, σε αντίθεση με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones που έχασε 475 μονάδες ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που επικρατεί στους επενδυτές για την αύξηση της απόδοσης των ομολόγων η οποία πυροδοτεί εκροές από τις μετοχές. Ωστόσο, σε μηνιαία βάση ο Dow Jones παρουσίασε άνοδο πάνω από 3%, παρά την υποχώρηση της Παρασκευής. nes παρουσίασε άνοδο πάνω από 3% παρά την πτώση των 475 μονάδων την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,50% κλείνοντας στις 30.932 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε  κατά 0,47%, στις 3.811, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,56% στις 13.192 μονάδες. 

Αντίστοιχα, σε επίπεδο μηνός, τον Φεβρουάριο, ο Dow Jones κέρδισε 3,2%, ο S&P 2,6% και ο Nasdaq 09%. Οι μετοχές των Facebook, Microsoft και Amazon σημείωσαν κέρδη άνω του 1%. 

Οι τρεις σημαντικοί ολοκλήρωσαν την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου με απώλειες, καθώς οι φόβοι για υψηλότερα επιτόκια και πληθωρισμό ενισχύονται, ενώ  η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Φεβρουάριο, καθώς οι προσδοκίες παραμένουν αδύναμες παρά την έγκριση νέας δημοσιονομικής τόνωσης από το Κογκρέσο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 76,8 μονάδες από 79 τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών PCE τον οποίο παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αυξήθηκε 0,3% για το μήνα, ελαφρώς μπροστά από την προσδοκία 0,2%, ενώ αυξήθηκε μόλις 1,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Dow Jones.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης, στο1,45% την Παρασκευή, μετά την άνοδο πάνω από 1,6% την Πέμπτη. 

Παρά την αδυναμία αυτής της εβδομάδας, οι δείκτες αναφοράς των μετοχών ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο με  κέρδη. Ο S&P 500 και ο Dow σημείωσαν άνοδο 2,6% και 3,2% αντίστοιχα, πετυχαίνοντας τον τρίτο θετικό μήνα τους. Ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,9% αυτό το μήνα.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Φεβρουάριο, καθώς οι προσδοκίες παραμένουν αδύναμες παρά την έγκριση νέας δημοσιονομικής τόνωσης από το Κογκρέσο.