Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 1987 για τον S&P 500

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 1987 για τον S&P 500

Μεικτές κινήσεις ακολούθησαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street κατά την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους με τον S&P να ολοκληρώνει τον καλύτερο Ιανουάριο από το 1987 καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ της Fed για τα επιτόκια.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Wall Street, οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed. Μπορεί η Κεντρική Τράπεζα να διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της όπως αναμενόταν, αλλά ο επικεφαλής της, ο Τζερομ Πάουελ έδωσε την είδηση της ημέρας: H Fed θα επιδείξει υπομονή ως προς τις επόμενες κινήσεις της για τα επιτόκια. Ο Πάουελ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας παραμένει ισχυρή.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες Πεκίνου - Ουάσινγκτον. Οι εμπορικές συνομιλίες με τους Κινέζους αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον προχωρούν καλά, ανέφερε ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ, ενόψει της συνάντησής του με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο στον Λευκό Οίκο.

«Οι βασικοί διαπραγματευτές της Κίνας για το εμπόριο βρίσκονται σε συνάντηση στις ΗΠΑ με τους εκπροσώπους μας. Οι συναντήσεις προχωρούν καλά, με καλές προθέσεις και πνεύμα και από τις δύο πλευρές», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Η Κίνα δεν θέλει αύξηση στους δασμούς και φαίνεται ότι θα τα πάνε πολύ καλύτερα εάν υπάρξει μια συμφωνία», κατέληξε

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones κατά 0,06% στις 24.842 μονάδες, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 2.677 μονάδες.

Τέλος, θετικά πρόσημα εμφάνισε και ο τεχνολογικός Nasdaq που κέρδισε κατά 1,37% στις 1.483 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, o τίτλος της Facebook Inc.ξεχώρισε σημειώνοντας άνοδο 10,2% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη της κατέγραψαν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο.

Άλμα άνω του 11,65% σημείωσαν εξάλλου οι μετοχές της General Electric μετά τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, ενώ καθοδικές κινήσεις ακολούθησαν οι μετοχές της Microsoft κατά 1,83% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. 

Συγκεκριμένα η Μicrosoft ανακοίνωσε κέρδη 8,42 δισ. δολαρίων ή 1,08 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημίας 6,3 δισ. ή 0,82 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,10 δολ. ανά μετοχή.Τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν στα 32,47 δισ. έναντι 28,92 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.