Μεικτά πρόσημα για τη Wall Street

Μεικτά πρόσημα για τη Wall Street

Μεικτά πρόσημα για τους δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που παρατηρήθηκαν διακυμάνσεις κατά τη διάρκειά της. Ειδικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και για τους τρεις βασικούς δείκτες, ωστόσο στη συνέχεια ο Dow Jones και ο S&P 500, όχι μόνο συρρίκνωσαν τις απώλειές τους αλλά κινήθηκαν και σε θετικά πρόσημα.

Οι επενδυτές βλέπουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής το Δεκέμβριο να ενισχύεται. Σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση αυτής της πεποίθησης έπαιξαν τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η δημιουργία 271.000 νέων θέσεων εργασίας σηματοδοτεί περίοδο άνθησης για την οικονομία γεγονός που ευνοεί την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed για πρώτη φορά από το 2006.

Υπενθυμίζεται πως σε λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Fed του Chicago θα λάβει μέρος στο πάνελ μιας συζήτησης για το αμερικανικό χρέος και εκεί ενδεχομένως να τοποθετηθεί για τις επερχόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 27 μονάδες (0,16%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 17.758,21 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq έχασε 12 μονάδες (-0,24%) ολοκληρώνοντας στις 5083,2 μονάδες. Ο S&P500 έκλεισε με κέρδη 3 μονάδων (0,18%) στις 2.082,35 μονάδες, τερματίζοντας το σερί τεσσάρων ημερών με απώλειες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κατέγραψε απώλειες 3,18% καθώς η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, σε έκθεσή της, αναφέρει πως οι παραγγελίες για τα προϊόντα της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά 10%, γεγονός που οφείλεται από τη μείωση της ζήτησης των νέων μοντέλων iPhone 6s. Επίσης, η τράπεζα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του iPhone το 2016 στα 222 εκατ. από τις αρχικές 242 εκατ.

Στο ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων οι μετοχές

Η μετοχή της Gap Inc συρρίκνωσε τις απώλειές της κατά 1,81% καθώς η εταιρεία εμπορίας ένδυσης χτες δημοσίευσε αποτελέσματα χειρότερα από ο,τι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 3%, στα 3,86 δισ. δολάρια, ενώ αναμενόταν στα 3,93 δισ. δολάρια.

H μετοχή της Wayfair Inc ενώ στην αρχή της συνεδρίασης έκανε άλμα 7% με την ώθηση που έδωσε η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, στη συνέχεια “βούλιαξε” ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές 14,03% χαμηλότερα.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας Rackspace Hosting Inc. μετά τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε χτες και ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Η μετοχή έκανε άλμα 11,96%.