Μεικτά πρόσημα για τη Wall

Μεικτά πρόσημα για τη Wall

Μεικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street καθώς η δεύτερη συνεδρίαση του έτους χαρακτηρίστηκε από συνεχείς εναλλαγές προσήμων στο μεγαλύτερο μέρος της. Σήμερα οι δείκτες δέχτηκαν ισχυρή πίεση από τις απώλειες του πετρελαίου που έφτασε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, «χάνοντας» τα 36 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, σήμερα η Wall πήρε «μια μικρή ανάσα» μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, την πρώτη του έτους, που οι δείκτες βρέθηκαν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη βουτιά σε ξεκίνημα χρονιάς από το 1932.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 10 μονάδες (0,06%) και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 17.159 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 12 μονάδων (0,25%) κλείνοντας στις 4.891 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 4 μονάδες  ( 0,22%) και τερμάτισε τις συναλλαγές  στις 2.017 μονάδες.

Στον Dow Jones, η  μετοχή της Apple Inc. βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών καθώς έκανε βουτιά 2,5% μετά την είδηση ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να μειώσει την παραγωγή των νέων μοντέλων iPhone. Για τον S&P 500 o κλάδος της ενέργειας σημείωσε κέρδη τελικά, ενώ τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ήταν από τους τομείς με τις μεγαλύτερες απώλειες.

Η σημερινή απροσδόκητη «ένεση» ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, δεν έδωσε την αναμενόμενη ώθηση στα κινεζικά χρηματιστήρια, γεγονός που ακόμη φαίνεται να προβληματίζει τους επενδυτές.

Η ανησυχία για την οικονομική ανάπτυξη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου επανήλθε, εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων που εμπλέκουν τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής συναλλαγών της ETX Capital κ. David Papier στην έκθεσή του και μεταδίδει το marketwatch, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια έντονη μεταβλητότητα σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, σήμερα αναμένονται μόνο τα στοιχεία για τα έσοδα από πωλήσεις νέων οχημάτων. Όπως αναμένεται από τους αναλυτές, τα έσοδα θα σημειώσουν ρεκόρ στα 58 δισ. δολάρια για το Δεκέμβριο αυξημένα κατά 15,4% σε σύγκριση με πέρυσι. Η μέση τιμή συναλλαγών για αγορά νέων οχημάτων, τοποθετείται στις 34.000 δολάρια σύμφωνα με τον κ. Doyle, κορυφαίο αναλυτή της TrueCar.  Τα υψηλότερα έσοδα έχει καταγράψει η General Motors που έφτασαν σΤα 11,6 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Exelixis Inc, έχασε  4,10% παρά την ανακοίνωση πως ένα φάρμακό της σημείωσε θετικά αποτελέσματα στη τρίτη φάση δοκιμών.

Η μετοχή της Gilead Sciences Inc. κέρδισε 1,28%  την ανακοίνωση της εταιρείας πως η αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων θα δώσει προτεραιότητα στην εξέταση των πειραματικών δοκιμών που έχει πραγματοποιήσει για την καταπολέμηση της ηπατίτιδάς C.