Με το βλέμμα σε νέα ρεκόρ η Wall Street εν αναμονή των Big Tech

Με το βλέμμα σε νέα ρεκόρ η Wall Street εν αναμονή των Big Tech

Ήπια άνοδο η οποία όμως τους φέρνει μια ανάσα από νέα ιστορικά υψηλά παρουσιάζουν στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τους γίγαντες της τεχνολογίας και του διαδικτύου που έχει η ατζέντα των επόμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται με οριακή άνοδο γύρω από τις 35.676 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,09% κινούμενος στις 4.548 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq βρίσκεται στις 15.141 μονάδες με άνοδο 0,35%.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά των ΗΠΑ έρχεται από μία ισχυρή εβδομάδα, η οποία είχε διαδοχικά υψηλά για τον S&P 500 (+1,7% στο σύνολο του πενθήμερου) αλλά και νέο ιστορικό υψηλό και για τον Dow Jones (+1%).

Όπως προαναφέρθηκε, τα βλέμματα πλέον θα στραφούν στις επιδόσεις των επιχειρήσεων με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίες οδήγησαν την κούρσα της χρηματιστηριακής αγοράς τα τελευταία χρόνια και ειδικά κατά την πανδημία, αλλά αντιμετωπίζουν πιέσεις από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων, τις εποπτικές αρχές, καθώς και τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα, εντός της εβδομάδας ανακοινώνουν αποτελέσματα η Apple, η Microsoft, η Amazon, η Facebook και η Alphabet, η μητρική της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε αυτές μετοχές μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 22% της βαρύτητας του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλη επιρροή στην πορεία του δείκτη.

Με την αγορά να περιμένει τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας να εμφανίσουν δυνατά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο, οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στις όποιες ενδείξεις από τις διοικήσεις τους ότι μπορούν να διατηρήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και στις προβλέψεις τους για τις στενώσεις της προσφοράς, όπως στην έλλειψη μικροεπεξεργαστών που επηρεάζει μεγάλο εύρος βιομηχανιών.

Κατά τα άλλα, η μετοχή της PayPal πραγματοποιεί ράλι άνω του 4,5% αφότου η εταιρεία διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την Pinterest, σε ένα mega deal ύψους 45 δισ. δολαρίων.

Παρόμοιο ράλι 4,5% πραγματοποεί και ο τίτλος της Tesla, αφότου η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή στόχο για τον κολοσσό του Έλον Μασκ στα 1.200 δολάρια από τα 900 προηγουμένως, ενώ παράλληλα η Hertz ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει περισσότερα από 100.000 οχήματα της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.