Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές


Με μικρά κέρδη συνεχίζει τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ευρωαγορών παίρνοντας με τη σειρά τους τη σκυτάλη από το γενικευμένο ράλι που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις παγκόσμιες αγορές. 

Η αισιοδοξία των επενδυτών για τις θετικές εξελίξεις στην επιστημονική κοινότητα για την κυκλοφορία εμβολίου κατά του κορονοϊού ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους αποτυπώνεται στις κινήσεις τους για πιο τολμηρές κινήσεις. Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία οι επενδυτές εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπει σε ρυθμό ανάκαμψης και θα επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στην προ covid κερδοφορία. 

Το κλίμα στηρίζουν και οι θετικές δηλώσεις από Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για την μετά το Brexit εμπορική συμφωνία των δύο πλευρών

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,6% με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται των κερδών ενισχυόμενος κατά 2,1% και όλους άλλους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,87% στις 13.406 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,90% στις 5.566 μονάδες. Στη Βρετανία, σημαντικά κέρδη 1,47% καταγράφει ο FTSE και ο ιταλικος MIB κερδίζει 0,76% στις 22.167 μονάδες. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Δευτέρα, με τους επενδυτές να προβληματίζονται μετά την αναβολή απόφασης σχετικά τα όρια παράγωγης πετρελαίου στην συνάντηση του ΟΠΕΚ+ 

Το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 0,6% στα 45,07 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο του Brent καταγράφει πτώση  0,7% στα 47,56 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν το Νοέμβριο με κέρδη πάνω από 27% .

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός αντιδράει  θετικά κατα 0,6% στα 1788,85 $/ουγκιά έχοντας κλείσει το Νοέμβριο με πτώση 6% ,  ενώ το Ευρώ συνεχίζει και ανεβαίνει σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να διαπραγματεύεται στα 1,1959.

Νωρίτερα με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται κατά 1,34%.