Με θετικά πρόσημα «έκλεισαν» οι ευρωαγορές εν αναμονή των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Με θετικά πρόσημα «έκλεισαν» οι ευρωαγορές εν αναμονή των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα στο «κλείσιμό» τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να περιμένουν τα αποτελέσματα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εντός της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 383.23 μονάδες  με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές των βασικών πόρων με κέρδη πάνω από 0,85% εν μέσω της ανανεωμένης αισιοδοξίας μιας πιθανής εξέλιξης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι BHP Biliton, Glencore και Rio Tinto διαπραγματεύτηκαν περίπου 2% ανοδικά.

Οι συνομιλίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον την Τρίτη και Τετάρτη, λίγο πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ για τα κινεζικά προϊόντα. Η συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων του εμπορίου ανανέωσε τις εικασίες για ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικάνου προέδρου Τραμπ και του Κινέζου προέδρου Τζινπίνγκ τον Νοέμβριο.

Στους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινήθηκε ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,46% στις 7.568 μονάδες, ενώ θετικά πρόσημα κατέγραψε και ο DAX της Γερμανίας καθώς ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 12.245 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, κέρδη κατέγραψε και ο CAC 40 με αύξηση 0,65% στις 5.356 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η Ιταλία με τον FTSE MIB καθώς «κέρδισε» κατά 0,49% στις 20.365 μονάδες.

Στα ταμπλό της περιφέρειας, σε θετικό έδαφος κινήθηκε και ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύθηκε κατά 0,54%.

Τέλος, ανοδικές κινήσεις κατέγραψε και ο PSI 20 της Πορτογαλίας με κέρδη 0,32% στις 5.467 μονάδες.