Με συνεχείς εναλλαγές προσήμου οι δείκτες της Wall

Με συνεχείς εναλλαγές προσήμου οι δείκτες της Wall

Συνεχείς εναλλαγές προσήμων για τη Wall Street, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις απώλειες στον τομέα της ενέργειας και των καταναλωτικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, αναλυτές και επενδυτές αρχισαν να  “εξοικειώνονται” με την ιδέα της ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed εφόσον τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ ευνοούν αυτή την απόφαση. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένονται με ενδιαφέρον η έκθεση για τα στοιχεία λιανικής πώλησης που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Οι επενδυτές άλλωστε αναμένουν αύριο πληθώρα ομιλιών από προέδρους της Fed , συμπεριλαμβανομένης και αυτής της προέδρου Janet Yellen, κατά το άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου των κεντρικών τραπεζών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 27 μονάδες (0,15%) και βρίσκεται στις 17.787,12 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 25 μονάδων (0,49%) στις 5.109,17 μονάδες, μετά την αρχική πτώση και τέλος, ο S&P500 κερδίζει 5 μονάδες (0,25%) στις 2.087,39 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η αγορά των ομολόγων και οι τράπεζες παραμένουν κλειστές λόγω της "Ημέρας των Βετεράνων" που γιορτάζεται στις ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Macy''s “κατρακύλησε” στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πάνω από 11 μονάδες, καθώς οι πωλήσεις της για το γ'' τρίμηνο ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Η εταιρεία εκτιμά πως οι πελάτες της έχουν περικόψει τις δαπάνες τους και το ισχυρό δολάριο πίεσε τα έσοδα από τους τουρίστες.

Η μετοχή της JC Penney χάνει αυτή την ώρα 3,74% παρόλο που η εταιρεία δήλωσε “ικανοποιημένη” από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, καθώς οι πωλήσεις της σε συγκεκριμένα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 6,4% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Alibaba Group Holding Ltd. σημειώνει πτώση κατά 2% παρόλη την "έκρηξη" πωλήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας διαδικτυακών προσφορών.