Με στόχο το ιστορικό υψηλό κινείται ο S&P

Με στόχο το ιστορικό υψηλό κινείται ο S&P

Χωρίς μεταβολές διαπραγματεύονται οι δείκτες της Wall Street, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται πολύ κοντά στον καταγράψει ιστορικό υψηλό ξεπερνώντας τις μονάδες που είχε φτάσει στις 26 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται μόλις 12 μονάδες, καθώς η DuPont ξεπέρασε τις προσδοκίες στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Ο S&P 500 κινείται οριακά στις 2.860 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,2%, με τις μετοχές της Amazon να φτάνουν σε ιστορικό υψηλό και την Apple να σημειώνει άνοδο σχεδόν κατά 1%.

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση ο S&P 500 βρέθηκε μόλις μισό τοις εκατό μακριά από το να καταγράψει ρεκόρ, φθάνοντας στις 2872,87 μονάδες, λίγο πριν αγγίξει τις μονάδες που είχε φτάσει στις 26 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης έλαβε ώθηση από τα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη των εταιρειών, τα οποία αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες για την αύξηση των εμπορικών εντάσεων παγκοσμίως.

Από τη μία, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών καταγράφει το ρούβλι, ενώ την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων ενισχύονται, καθώς οι επενδυτές χάνουν την πίστη τους προς τη Ρωσία, στον απόηχο της ανακοίνωσης για κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Οι νέες κυρώσεις έρχονται καθώς η Ουάσιγκτον διαπίστωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έκανε χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Novichok στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία.
Παράλληλα, ισχυρές απώλειες καταγράφει για ακόμη μια ημέρα το νόμισμα της Τουρκίας, με την «βουτιά» να μην έχει τέλος, αγγίζοντας νέα χαμηλά επίπεδα μετά το νέο ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε έως και πάνω από 3% στα 5,43 ανά δολάριο, οδηγώντας τις ετήσιες απώλειες σχεδόν στο 30%, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον αρνήθηκε να δεσμευτεί για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μια περαιτέρω επιδείνωση της διπλωματικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.