Με ράλι έκλεισε η εβδομάδα για τη Wall- Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Με ράλι έκλεισε η εβδομάδα για τη Wall- Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Ράλι με σημαντικά κέρδη επιφύλαξε η τελευταία ημέρα της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να είναι άκρως ενθαρρυντικά για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης είναι πως ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο S&P 500 κέρδισε 18,62 μονάδες ή 0,86%, στις 2.182,87 μονάδες και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 191,48 μονάδες ή 1,04% και ολοκλήρωσε στις 18.544 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 54,87 μονάδες ή 1,06% και έκλεισε στις 5.222 μονάδες.

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 255.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική αύξηση σε μια ένδειξη ότι η οικονομία διαθέτει υγιή χαρακτηριστικά παρά τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. Σημειώνεται πως οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις, έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις εργασίας.

Σε άλλα μακροοικονομικά μεγέθη, διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος κατά 8,7% καταγράφηκε τον Ιούνιο, το οποίο άγγιξε υψηλό 10μήνου και διαμορφώθηκε στα 44,5 δισ. δολάρια, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου όπως και οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών όπως κινητά και φάρμακα.

Οι αμερικανικές εισαγωγές αυξήθηκαν 1,9% σ'' ένα προσαρμοσμένο επίπεδο των 227,7 δισ. Οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο 0,3%, στα 183,2 δισ. δολάρια, καθώς μειώθηκαν οι παραγγελίες σε πετρέλαιο και αυτοκίνητα. Το εμπορικό έλλειμμα έχει μεταβληθεί ελάχιστα την περασμένη χρονιά.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της FireEye Inc. έκανε βουτιά 12,06% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών κερδών για το δεύτερο τρίμηνο και της πρόθεσης περικοπής εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Kraft Heinz Co. κέρδισε 3,80% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Νωρίτερα, κοντά στα υψηλά ημέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από τα θετικά νέα που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας στο μη αγροτικό τομέα στις ΗΠΑ