Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές εν αναμονή συμφωνίας για την NAFTA

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές εν αναμονή συμφωνίας για την NAFTA

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Πέμπτη τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA, μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού.

Ήδη οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους ότι η νέα Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής μπορεί να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα εντείνουν τις αντίστοιχες με την Κίνα, βασικό ανταγωνιστή τους σε επίπεδο διεθνών εμπορικών σχέσεων.

Σε αυτό το κλίμα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,32% στις 385,27 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες 0,62% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 κλείνοντας στις 7.516 μονάδες, όπως και ο DAX της Γερμανίας που έχασε κατά 0,54% στις 12.494 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αρνητικά πρόσημα εμφάνισε και ο CAC 40 υποχωρώντας 0,42% στις 5.478 μονάδες.

Στην περιφέρεια, καθοδικά κινήθηκε η Ιταλία με τον FTSE MIB να καταγράφει απώλειες ύψους 1,28% (20.495 μονάδες) ακολουθώντας την ανάλογη πορεία της Ισπανίας όπου ο IBEX 35 σημείωσε πτώση 1,06% στις 9.467 μονάδες.