Με οριακές διακυμάνσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΧΑ

Με οριακές διακυμάνσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΧΑ

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας η σημερινή με το γενικό δείκτη να παραμένει αμετάβλητος στις 641,78 μονάδες. Τα κέρδη διατηρούν οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει απώλειες από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο σκεπτικισμός που επικρατεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σχετικά με το αποτέλεσμα της συμφωνίας στο προχθεσινό Eurogroup, καθώς και συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μετά το φθινόπωρο, περιορίζουν σημαντικά τη δυναμική των προηγούμενων συνεδριάσεων, με το γενικό δείκτη να μη καταφέρνει να διατηρήσει τα πρωινά του κέρδη και να υποχωρεί μέχρι και στις 637,23 μονάδες. Ο τζίρος μέχρι στιγμής διαμορφώνεται σε χαμηλά για την ώρα επίπεδα σχετικά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από την έναρξη της συνεδρίασης οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με εξαίρεση τη μετοχή της Alpha Bank, διευρύνοντας μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης τις απώλειες τους. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με 4,83%, παρά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί κατά 2,04%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται η πλειοψηφία των υπόλοιπων

μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπου και διατηρούν τα κέρδη για τον γενικό δείκτη, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή των Jumbo με 4,885 και να ακολουθεί αυτή της ΔΕΗ με 4,13%, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία, όπου παρά την αύξηση της κερδοφορίας, η μείωση του μεριδίου αγοράς να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μελλοντική πορεία της εταιρείας, ενώ αυξημένη κινητικότητα σημειώνει η μετοχή των Folli Follie με 67,891 τεμάχια.

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,288% (-0,94%) και τη δεκαετία στο 7,205% (+0,92%).

Σε τεχνικό επίπεδο σημαντική στήριξη στις 637 μονάδες (γραμμή ΑΒ) εμφανίζει στο ωριαίο γράφημα ο γενικός δείκτης, δημιουργώντας χαμηλότερα υψηλά από τα προηγούμενα, καθώς και ο RSI δημιουργεί χαμηλότερες κορυφές από τις προηγούμενες.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,296 με απώλειες 1,66%, της Alpha Bank στα €2,45 με απώλειες 0,81%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,276 με απώλειες 4,83%, και της Eurobank στα €1,05 με απώλειες 2,78%.

Σταθεροποιητικές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση για την μετοχή του Ελλάκτωρα, με τη μετοχή να συνεχίζει να διαπραγματεύεται πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών και την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,5885. Η μετοχή παραμένει αμετάβλητη στα €1,50.

Συνεχίζει να κινείται μέσα στο ανοδικό κανάλι που δημιουργήθηκε από τα τέλη Μαρτίου η μετοχή της Γεκ Τέρνα, με τη μετοχή να παραμένει στην υπέρ αγορασμένη ζώνη με τον RSI να βρίσκεται στις 72,18 μονάδες και την αντίσταση στα €1,9759. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €1,89 με απώλειες 0,53%.

Προσπάθεια να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των €3 κάνει και στη σημερινή  συνεδρίαση η μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής, με τη μετοχή να διατηρείται κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη και την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,0726. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,67% και βρίσκεται στα €2,99.

Ενδοσυνεδριακή διάσπαση του κινητού μέσου όρου των πέντε ημερών για τη μετοχή της Βιοχάλκο, με τη μετοχή να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη, και την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,5274. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €1,49 με απώλειες 0,67%.

Προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών κάνει σήμερα η μετοχή της ΕΕΕ, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται και τη στήριξη να βρίσκεται στα €17,2243. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €17,44 με απώλειες 1,64%.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €42,79 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 47 κινούνται ανοδικά, 43 πτωτικά και 9 παραμένουν αμετάβλητες.