Με νέο «κλείδωμα» στο limit down επανήλθε στο ταμπλό η Εθνική

Με νέο «κλείδωμα» στο limit down επανήλθε στο ταμπλό η Εθνική

Με νέο «κλείδωμα» στο limit down και στο -30% επανήλθε σήμερα στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου η μετοχή της Εθνικής! Η τιμή του τελευταίου κλεισίματος την περασμένη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου για την Εθνική ήταν στα 0,0810 ευρώ που σημαίνει ότι μετά το reverse split 15 προς 1, εμφανίστηκε σήμερα στο ταμπλό στα 1,21 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι καταγράφηκε μια διαφορά 75% σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου που ήταν στα 0,30 ευρώ και την τιμή επανόδου στο ταμπλό και τα 1,21 ευρώ, αυτό άλλωστε ήταν και το κίνητρο για τη συμμετοχή στη δημόσια προσφορά.

Σήμερα λοιπόν ο τίτλος «κλείδωσε» στο -30% έχοντας κατέλθει στα 08470 ευρώ με όγκο 415.000 τεμάχια με την κεφαλαιοποίηση στο ιστορικό χαμηλό των 199,5 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς τις μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου,

Την άλλη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου.

Θυμίζουμε ότι ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη με επιτυχία η ιδιωτική τοποθέτηση της Εθνικής Τράπεζας σε ιδιώτες επενδυτές, μέσω της οποίας επετεύχθη ο στόχος για 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κεφάλαια - «μαξιλάρι» για το δυσμενές σενάριο, καθώς σε ότι αφορά το βασικό σενάριο οι κεφαλαιακές ανάγκες έχουν καλυφτεί.

Τέλος, έως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Finansbank με την Εθνική Τράπεζα του Qatar και την ισχυρή τουρκική Garanti να φέρονται ως οι επικρατέστερες.