Με νέα υψηλά έτους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χ.Α.

Με νέα υψηλά έτους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη 

Με κέρδη 1,50% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με το γενικό δείκτη να κλείνει στις 649,10 μονάδες, σε μια συνεδρίαση όπου πραγματοποιήθηκαν νέα υψηλά έτους στις 651,60 μονάδες και με το τζίρο να εμφανίζεται έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις σημαντικά αυξημένος.

Καθ' όλη της διάρκεια της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης διαπραγματεύτηκε με θετικό πρόσημο και με κέρδη άνω του 1% στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερο έντονο, κυρίως για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η αισιοδοξία που προκαλεί η θετική εισήγηση του EWG στην αυριανή συνεδρίαση, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί θετικό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι το οποίο όμως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είχε προεξοφλήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Κοντά στα υψηλά ημέρας και με κέρδη 5,04% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές του κλάδου να ολοκληρώνουν κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά, και με τις μετοχές της Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς να πραγματοποιούν σημαντικό όγκο, ενώ μόνο η μετοχή της Εθνικής σημειώνει απώλειες 3,79% από την αρχή του έτους.

Βελτιώθηκε η εικόνα στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης για τις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς η πλειοψηφία αυτών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με 2,75% και την μετοχή των Jumbo να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με 3%, ενώ αυξημένο όγκο για ακόμη μία συνεδρίαση εμφάνισε η μετοχή της LAMDA Development με 153,259 τεμάχια.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 8,327% και τη δεκαετία στο 7,241%, ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας που επικρατεί για το αυριανό Eurogroup έπειτα και από το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 647 μονάδων (γραμμή ΑΒ), όπου θα πρέπει να περιμένουμε τρεις συνεδριάσεις ώστε να επιβεβαιωθεί η διάσπαση αυτού. Πλέον κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης διέσπασε ανοδικά και το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, ενώ βρέθηκε και στην υπέρ αγορασμένη ζώνη με τον RSI να κλείνει στις 70,08 μονάδες, αυξάνοντας τις πιθανότητες μικρής υποχώρησης στις επόμενες συνεδριάσεις.

 

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,33 με κέρδη 6,80%, της Alpha Bank στα €2,66 με κέρδη 4,31%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,305 με κέρδη 3,74%, και της Eurobank στα €1,17 με κέρδη 6,36%.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του Ελλάκτωρα, με τη μετοχή να μη καταφέρνει να ολοκληρώσει σε θετικό έδαφος, με το σήμα αγοράς όμως να παραμένει και τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,2372. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,46% και έκλεισε στα €1,35.

Περιορισμένες απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση για τη μετοχή της Γεκ Τέρνα, με τη μετοχή να παραμένει πάνω από την υπέρ αγορασμένη ζώνη, με τον RSI να βρίσκεται στις 71,09 μονάδες και τη στήριξη στα €1,7881. Η μετοχή έκλεισε στα €1,85 με απώλειες 0,54%.

Κατάφερε να διαγράψει τις απώλειες που σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής, με το σήμα αγοράς για τη μετοχή να παραμένει και τη στήριξη να βρίσκεται στα €2,8275. Η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη στα €3,00.

Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψε στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Motor Oil, με τη μετοχή να διατηρεί το σήμα αγοράς και την αντίσταση να βρίσκεται στα €10,5138. Η μετοχή έκλεισε στα €10,40 με κέρδη 0,68%.

Σημαντική ενίσχυση σήμερα για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη μετοχή να ολοκληρώνει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, και την αντίσταση να βρίσκεται στα €4,1168. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 2,75% και έκλεισε στα €4,11.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €169,46 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €14,25 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 54 κινήθηκαν ανοδικά, 42 πτωτικά και 147 παρέμειναν αμετάβλητες.