Μικτή εικόνα στη Wall, άνοδος για τον Dow

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 23:28
-A +A
Μικτή εικόνα στη Wall, άνοδος για τον Dow

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση κατώτερων του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 130.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα από 159.000 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 158.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 3,7%, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμπ Πάουελ, τόνισε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει μια ύφεση στις ΗΠΑ ή στην παγκόσμια οικονομία.

Ο πρόεδρος της Fed, δήλωσε: «η κεντρική τράπεζα δεν αναμένει μια ύφεση στις ΗΠΑ ή στην παγκόσμια οικονομία», υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθεί προσεκτικά μια σειρά από αβεβαιότητες, όπως οι εμπορικές κόντρες και θα «δράσει κατάλληλα για να διατηρηθεί η οικονομική επέκταση».

Σε ομιλία που έδωσε στη Ζυρίχη, ο κ. Πάουελ παρουσίασε μια θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας τονίζοντας σύμφωνα με το Reuters ότι «Η εμπορική πολιτική προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κατανάλωση βρίσκεται σε καλή κατάσταση»,

«Δεν θα έβλεπα μια ύφεση ως την πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ ή για την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «Η πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με μέτριο ρυθμό»

Σε αυτό το κλίμα o Dow Jones ενισχύθηκε 0,26% ή 69 μονάδες στις 26.797, ο S&P σημείωσε άνοδο μόλις 0,09% στις 2.978 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,17% στις 8.103 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+1,6%) και Home Depot (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (-0,7%) και Walmart (-0,6%).

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα