Με μικρές απώλειες η Wall, παρά την αλλαγή κλίματος γύρω από το Brexit

Με μικρές απώλειες η Wall, παρά την αλλαγή κλίματος γύρω από το Brexit

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall σήμερα, Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την αναστολή των προεκλογικών εκστρατειών και των δύο πλευρών, για δεύτερη ημέρα μετά τη δολοφονία της Βρετανής βουλευτού Jo Cox.

«Η κίνηση στην αγορά δείχνει ότι οι έμποροι θεωρούν ότι θα μπορούσε να αποτέλεσε σημείο καμπής στην εκστρατεία του Brexit, μετατοπίζοντας τη δυναμική από την "έξοδο" πίσω στην "παραμονή" ή και να καθυστερήσει την ψηφοφορία", δήλωσε ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς σε CMC Markets σε μια σημείωση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 52,53 μονάδες (0,31%) κινούμενος στις 17.676 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που υποχωρεί 46,55 μονάδες (0,96%) βρίσκεται στις 4.798 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 7,33 μονάδες (0,35%) και κινείται στις 2.071 μονάδες.

Στα κυριότερα μακροκοικονομικά νέα, μείωση κατέγραψε ο αριθμός ανέγερσης νέων κατοικιών τον Μάιο στις ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει ότι ο κλάδος των κατασκευών κατοικιών ανακάμπτει μετά από μια μεγάλη περίοδο ύφεσης.

Οι ανεγέρσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,16 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για 1,145 εκατομμύρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 0,85, μετά τη δήλωση της εταιρείας αργά την Πέμπτη ότι αγοράζει τη Wand Labs και ότι έχει ενωθεί με την KIND Financial για τη νόμιμη διανομή κάνναβης.

Η μετοχή της Lumber Liquidators ενισχύεται 10,88%, καθώς συμφώνησε να μην συνεχίσει τις πωλήσεις αποθεμάτων των κινεζικής κατασκευής ξύλινων δαπέδων, που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών για καρκινογόνα δράση. 

Η Elizabeth Arden κάνει άλμα 47.48%, μετά την ανακοίνωση της Revlon ότι θα αγοράσει την αντίπαλό της για 420 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Smith & Wesson Holding ενισχύεται κατά 9,20%, καθώς η εταιρία κατασκευής πυροβόλων όπλων δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα σχετικά με τις πωλήσεις όπλων.

Η Sky Solar Holdings πραγματοποιεί άλμα 30,78%, μετά την ανακοίνωση κερδών από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.