Με μικρά κέρδη συνεχίζει η Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζει η Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν και σήμερα τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να τείνει να επεκτείνει το κερδοφόρο σερί στις εφτά ημέρες.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, αφορμή για το θετικό κλίμα, στάθηκαν τα μέτρα στήριξης των κινεζικών αρχών για την εγχώρια οικονομία εν μέσω της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 88,16 μονάδες ή 0,34% στις 26.151 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 12,17 μονάδες ή 0,44% στις 2.899 μονάδες. Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 0,67% ή 53,79 μονάδες στις 7.876 μονάδες.

Την σκυτάλη κερδών από τις διεθνείς αγορές πήρε η Wall Street σήμερα με τους αναλυτές να την αποδίδουν στην απόφαση των κινεζικών αρχών να εγκρίνουν την έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού από τις τοπικές κυβερνήσεις ώστε να επιταχυνθεί η χρηματοδότηση μεγάλων έργων.

Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται πως αγνόησαν το νέο κύμα εχθρικής ρητορικής κατά της Κίνας από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ που ουσιαστικά απείλησε με πρόσθετους δασμούς αν οι δύο χώρες δεν καταλήξουν σε συμφωνία στην συνάντηση των G20. Την ίδια ώρα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ο πρόεδρος Σι θα έχει συνάντηση με τον Αμερικάνο ομόλογό του.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health Corp χάνει 1,65% μετά το δημοσίευμα της New York Post ότι ένας ομοσπονδιακός δικαστής ενδέχεται να ακυρώσει την εξαγορά της Aetna ύψους 69 δισ. δολαρίων που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Broadcom Inc κερδίζει 0,39% μετά τη συμφωνία διάρκειας δύο ετών με την Apple για την παροχή εξαρτημάτων.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να κάνει άλμα 2,6%.