Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα των Χριστουγέννων για τη Wall

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα των Χριστουγέννων για τη Wall

Με κέρδη έκλεισε η πρώτη ημέρα της εβδομάδας των Χριστουγέννων για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street me τους επενδυτές να προσπαθούν να ξεπεράσουν το «σκόπελο» της συνεχούς πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Ο Dow Jones ξεκίνησε με κέρδη 144 μονάδων, ωστόσο μετά τα περιόρισε για να κάνει στη συνέχεια ένα ράλι προς την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα που εορτάζονται τα Χριστούγεννα, την Παρασκευή η Wall θα παραμείνει κλειστεί αλλά και παραμονές Χριστουγέννων, η συνεδρίαση θα διαρκέσει λιγότερο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 123 μονάδες (0,72% ) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.252 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 46 μονάδων ( 0,93%) κλείνοντας στις 4.969 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε επίσης 15 μονάδες και τερμάτισε τις συναλλαγές στις 2.021 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στον Dow κατέγραψε η μετοχή της Disney ( 1,05%) που παρόλη την παγκόσμια εμπορική επιτυχία που σημειώνει η ταινία Star Wars, δέχτηκε το πλήγμα της υποβάθμισής της από την BTIG την Παρασκευή. Στον S&P 500, o κλάδος της ενέργειας για άλλη μια μέρα σημείωσε ζημίες με την κατρακύλα του πετρελαίου να συνεχίζεται. Επισημαίνεται ότι ο κλάδος της ενέργειας έχει απωλέσει συγκριτικά με πέρυσι 20%.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικάνικη οικονομία, σήμερα η Fed του Chicago ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας για την περιοχή παρουσίασε πτώση στο -0.30 για το Νοέμβριο σε σύγκριση με το 0,17 του προηγούμενου μήνα. Στην υπολειπόμενη εβδομάδα αναμένονται στοιχεία για τα προϊόντα μακράς διάρκειας και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Ericsson έκανε άλμα 4,16%, καθώς ανακοίνωσε τη διευθέτηση μιας δικαστικής διαμάχης με την Apple για τη χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Την ίδια ώρα η μετοχή της Apple κέρδισε 1,23%.

Η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe and Jack κέρδισε 6,92% μετά την ανακοίνωση πως δέχτηκε μεγαλύτερη προσφορά εξαγοράς από την Icahn Enterprises.

Παράλληλα, η μετοχή της Fitbit Inc. κέρδισε 4,94% μετά από μια αύξηση που σημείωσε στις πωλήσεις της.