Με κέρδη το ξεκίνημα της Wall αξιολογώντας τα μάκρο

Με κέρδη το ξεκίνημα της Wall αξιολογώντας τα μάκρο

Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street η πρώτη συνεδρίαση της για τον Δεκέμβριο ακολουθώντας τη σημερινή θετική πορεία των ασιατικών χρηματιστηρίων, καθώς επενδυτές και αναλυτές αναμένουν μια σειρά από οικονομικά γεγονότα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να καθορίσουν τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 121 μονάδες ή 0,69% στις 17.842 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 36 μονάδων ή 0,71% στις 5.144 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 16 μονάδες ή 0,75% στις 2.096 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η προσδοκία πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στη διήμερη συνεδρίαση της στις 15-16 Δεκεμβρίου, είναι υψηλή μετά από μια σειρά ισχυρών οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύτηκαν το Νοέμβριο και έδειξαν πως η οικονομία βρίσκεται σε ευημερία. Η αντίληψη ότι η Κεντρική Τράπεζα δείχνει αρκετά "σίγουρη" ώστε να  ανοίξει τον κύκλο της σύσφιξης της πολιτικής, ήταν επίσης ένας από τους παράγοντες που δεν προκάλεσαν μεγάλες διακυμάνσεις στις μετοχές τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Σήμερα ανακοινώθηκε από την εταιρεία Markit πως ο μεταποιητικός δείκτης PMI για το Νοέμβριο υποχώρησε στις 52,8 μονάδες από τις 54,1 του Οκτωβρίου, που αποτελεί χαμηλό 25 ετών.

Επίσης, ο μεταποιητικός δείκτης ISM για το Νοέμβριο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009. Ο μεταποιητικός δείκτης έπεσε στις 48,6 μονάδες από τις 50,1 μονάδες τον Οκτώβριο. Ο δείκτης ISM των νέων παραγγελιών έπεσε 4 μονάδες στις 48,9 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο πάνω από τρία χρόνια. Ωστόσο το εύρος της απασχόλησης αυξήθηκε κατά 3,7 μονάδες στις 51,3 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, Η μετοχή της HF Financial Corp κερδίζει 19,16% μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία Great Western Bancorp Inc ( +1,13%)  θα την εξαγοράσει έναντι 139,4 εκατ. δολαρίων.

H μετοχή της Amazon.com κερδίζει 0,12% μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία έκανε ρεκόρ πωλήσεων το σαββατοκύριακο μετά την Black Friday.

H μετοχή της Johnson Controls Inc. κερδίζει 2,9% μετά την εκτίμηση ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 4% σε σύγκριση με το 2015.