Με κέρδη συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,58% συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται στις 562,02 μονάδες, σε άλλη μία μέχρι στιγμής υποτονική συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται εκ νέου πάνω από το επίπεδο των 560 μονάδων.

Παρά τις αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου για τον γενικό δείκτη κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, κατάφερε προς τα μέσα αυτής να διαγράψει τις απώλειες του, αφού είχε φθάσει στο χαμηλό των 555,50 μονάδων, και να βρεθεί εκ νέου σε θετικό έδαφος διευρύνοντας τα κέρδη του, φθάνοντας μέχρι στιγμής στο υψηλό των 560,26 μονάδων.

Τα κέρδη για τον γενικό δείκτη, ενισχύθηκαν κυρίως από τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, οι οποίες παρά την υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα που καταγράφουν μέχρι στιγμής, σταθεροποιήθηκαν σε θετικό έδαφος, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται, κατά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης, όπου πιθανών να υπάρξει αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς εκείνη την ώρα θα έχουν ανακοινωθεί τα μάκρο στις ΗΠΑ, σχετικά με τις θέσεις εργασίας, όπου και αναμένεται προς το τέλος της συνεδρίασης να υπάρξει και αύξηση του τζίρου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,63% στις 666,78 μονάδες, με τον όγκο για τις μετοχές του κλάδου να αποτελεί το 89% του συνολικού πραγματοποιηθέν όγκου. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει μέχρι στιγμής, η μετοχή της Eurobank με 2,70%, με μόνη τη μετοχή της Εθνικής να πραγματοποιεί εναλλαγές προσήμου.

Μικτά πρόσημα σημειώνονται στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή των Folli Follie να συνεχίζουν και σήμερα την έντονη συναλλακτική τους δραστηριότητα, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής όγκο 74,497 χιλ. τεμαχίων με πακέτα 71,184 χιλ. τεμαχίων, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με 3,50%, έπειτα από τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στην Cosco, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή των Jumbo με 1,78%. Πέραν της μετοχής των Folli Follie, καμία άλλη μετοχή δεν έχει πραγματοποιήσει όγκο μεγαλύτερο του χθεσινού.

Ανοδικά συνεχίζουν να παραμένουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,945% (+0,15%), και τη δεκαετία στο 8,368% (+0,01%).

Σε τεχνικό επίπεδο ο γενικός δείκτης διατηρεί το σήμα αγοράς που δόθηκε από χθες στο ωριαίο γράφημα, διασπώντας ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών στις 559,47 μονάδες, για πρώτη φορά έπειτα από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης, όπου εάν στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης υπάρξει σημαντική αύξηση του τζίρου, τότε πιθανών να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση πάνω από το επίπεδο των 560 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται στα €0,18, αμετάβλητη, της Alpha Bank στα €1,78 με κέρδη 1,71%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,131 με κέρδη 1,55%, και της Eurobank στα €0,456 με κέρδη 2,70%.

Απώλειες συνεχίζει να καταγράφει ο Ελλάκτωρας, με τη μετοχή να παραμένει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με τη στήριξη στα €1,2980. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €1,30 με απώλειες 0,76%.

Σημαντικά κέρδη πραγματοποιεί μέχρι στιγμής,  η Γεκ Τέρνα, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται εκ νέου με σήμα αγοράς, με την αντίσταση στα €1,9480. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 2,63% στα €1,95.

Μικρές απώλειες καταγράφει και σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή, με τη μετοχή να διατηρείται πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, με τη στήριξη στα €2,6461. Η μετοχή υποχωρεί κατά 0,37% στα €2,68.

Προσπάθεια αντίδρασης σήμερα για τα Folli Follie, με τον αυξημένο όγκο και τα πακέτα να πραγματοποιούνται και σήμερα, με τη μετοχή να προσπαθεί να ισορροπήσει στα τρέχοντα επίπεδα, με τη στήριξη στα €19,4439. Η μετοχή καταγράφει κέρδη 0,45% στα €20,09.

Σε επίπεδα του Ιουνίου του 2012, παραμένει η Ιντραλότ, με τη μετοχή να συνεχίζει την πτωτική πορεία, με τη στήριξη στα €0,8023. Η μετοχή υποχωρεί κατά 0,46% στα €0,86.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €13,6 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα €2,67 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πράξη, 37 κινούνται ανοδικά, 23 πτωτικά, και 21 παραμένουν αμετάβλητες.