Με κέρδη στο ξεκίνημα η Wall, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το Brexit

Με κέρδη στο ξεκίνημα η Wall, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για το Brexit

Πραγματοποιώντας κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα η Wall Street, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω του θετικού κλίματος που επικρατεί διεθνώς έπειτα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίες δείχνουν παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το δημοψήφισμα για το λεγόμενο Brexit έχει οριστεί για την Πέμπτη, κάτι που παρακολουθούν στενά οι επενδυτές, με το φόβο ότι μια έξοδος της Βρετανίας από το εμπορικό σύστημα της Ευρώπης θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές στις παγκόσμιες αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 245 μονάδες (1,40%) κινούμενος στις 17.920 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 76,38 μονάδες (1,58%) βρίσκεται στις 4.876 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 25,77 μονάδες (1,24%) και κινείται στις 2.097 μονάδες.

Στα κυριότερα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, δεν έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτούν βασικά στοιχεία των ΗΠΑ σήμερα, Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, πρόκειται να συντονίσει ένα πάνελ με θέμα «Τράπεζες υπερβολικά μεγάλες για να καταρρεύσουν» (Too big to fail banks) στο Ινστιτούτο Peterson στην Ουάσιγκτον.

Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα να ακούσουν τι θα πει η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, η οποία θα μιλήσει δύο ημέρες στο Καπιτώλιο, πρώτα στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας και, στη συνέχεια, στην ομάδα οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Walt Disney αυξήθηκαν 1,3% μετά το ρεκόρ κερδών για Σαββατοκύριακο που σημείωσε η θυγατρική της Pixar Animation Studio, με την ταινία κινουμένων σχεδίων "Finding Dory", η οποία έκανε εισπράξεις περίπου 136.200.000 δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά στην πρεμιέρα της.

Η Anthem Inc και η Cigna Corp. βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη συγχώνευση αξίας 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων των δύο εταιρειών ασφάλισης υγείας. Οι μετοχές της Anthem αυξήθηκαν κατά 1,4% στην έναρξη της συνεδρίασης ενώ οι μετοχές της Cigna υποχώρησαν 0,5%.