Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χ.Α.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,56% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με το γενικό δείκτη να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας στις 645,40 μονάδες, σε μια συνεδρίαση όπου υπήρξε αυξημένη μεταβλητότητα και σημαντική στήριξη από ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε αυξημένη μεταβλητότητα για το γενικό δείκτη, καθώς υπήρξαν αρκετές εναλλαγές προσήμου έως και τα μέσα αυτής, με τους πωλητές να επικρατούν κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με το γενικό δείκτη να φθάνει έως και τα χαμηλά των 637,23 μονάδων. Στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, οι απώλειες για τον γενικό δείκτη σταδιακά διαγράφηκαν με αποτέλεσμα να βρεθεί με θετικό πρόσημο, όπου την τελευταία ώρα της συνεδρίασης τα κέρδη διευρύνθηκαν φθάνοντας έως και το υψηλό των 648,21 μονάδων, με τον τζίρο να ολοκληρώνεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ σημαντικό ποσοστό στη διαμόρφωση του τελικού προσήμου για τον γενικό δείκτη είχαν τα κέρδη που πραγματοποίησαν οι μετοχές της ΔΕΗ και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, καθώς καθ' όλη της διάρκεια αυτής διαπραγματεύονταν σε αρνητικό έδαφος, ε τον όγκο να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, και με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με οριακές απώλειες 0,02%.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της Μέτκα με 5,83% όπου  υπήρξε αυξημένος όγκος με 137,937 τεμάχια και να ακολουθεί αυτή της ΔΕΗ με 5,71%, ενώ αυξημένη κινητικότητα καταγράφηκε και για τη μετοχή των Folli Follie με 106,270 τεμάχια.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,584% και τη δεκαετία στο 7,188%.

Σε τεχνικό επίπεδο σημαντική τρίτη προσπάθεια για το γενικό δείκτη σήμερα να διασπάσει ανοδικά και να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 648 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με τον RSI να προσεγγίζει εκ νέου την υπέρ αγορασμένη ζώνη, και το σήμα αγοράς να παραμένει από τη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου.

 


Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,299 με απώλειες 0,66%, της Alpha Bank στα €2,52 με κέρδη 2,02%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,278 με απώλειες 4,14%, και της Eurobank στα €1,08 αμετάβλητη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση για την μετοχή του Ελλάκτωρα, με τη μετοχή να παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από το κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών και την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,5885. Η μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αμετάβλητη στα €1,50.

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Γεκ Τέρνα, με τη μετοχή να διατηρείται στην υπέρ αγορασμένη ζώνη με τον RSI να ενισχύεται στις 75,01 μονάδες και την αντίσταση στα €1,9759. Η μετοχή ολοκλήρωσε στα €1,90 αμετάβλητη.

Διατηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση η ανοδική τάση για τη μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής, με τη μετοχή να συνεχίζει να παραμένει κοντά στην υπέρ αγορασμένη ζώνη και την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,0726. Η μετοχή ολοκλήρωσε αμετάβλητη στα €2,97.

Δεν τα κατάφερε να κινηθεί ούτε στη σημερινή συνεδρίαση πάνω από τα πρόσφατα υψηλά η μετοχή της Βιοχάλκο, με τη μετοχή να προσεγγίζει την υπέρ αγορασμένη ζώνη, και την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,5274. Η μετοχή έκλεισε στα €1,51 με κέρδη 0,67%.

Κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της ΕΕΕ, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται και τη στήριξη να βρίσκεται στα €17,2243. Η μετοχή έκλεισε στα €17,38 με απώλειες 1,97%.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €83,56 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €1,58 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 56 κινήθηκαν ανοδικά, 46 πτωτικά και 141 παρέμειναν αμετάβλητες.