Με κέρδη «έκλεισε» η Wall Street με ώθηση από την Apple

Με κέρδη «έκλεισε» η Wall Street με ώθηση από την Apple

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στη Wall Street καθώς ο τεχνολογικός κλάδος λαμβάνει ώθηση από τα κέρδη της Apple.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 26.439,93 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημείωσε κέρδη 0,30% στις 2.914,82 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 8.041,97 μονάδες. 
 
Στα εταιρικά νέα, αύξηση κατέγραψε η Apple στα κέρδη της κατά 2% μετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της JP Morgan οι οποίοι βλέπουν ισχυρή ανάπτυξη στην προσφορά υπηρεσιών της Αpple, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εταιρεία μετατρέπεται από εταιρεία hardware σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών γρηγορότερα από ότι ανέμεναν οι επενδυτές. Kέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Amazon κατά 1,9%. Υψηλότερα έκλεισαν επίσης και οι μετοχές των Facebook, Alphabet και Twitter. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά 2% αύξησε το βασικό της επιτόκιο η Federal Reserve επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς. Παράλληλα, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος και το 2019 παρέχοντας έναν οδικό χάρτη για την πορεία της νομισματικής πολιτικής μέχρι το 2021.