Με κέρδη «έκλεισαν» οι ευρωαγορές παρά τις εμπορικές διενέξεις σε ΗΠΑ - Κίνα

Με κέρδη «έκλεισαν» οι ευρωαγορές παρά τις εμπορικές διενέξεις σε ΗΠΑ - Κίνα

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρακάμπτοντας προς το παρόν τις ανησυχίες που προκαλεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Ακόμη, στο επίκεντρο παραμένουν και οι διαπραγματεύσεις ΕΕ- Βρετανίας για το Brexit καθώς οι ηγέτες της ΕΕ δεν έκαναν χθες δεκτή την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για τη μορφή των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών μετά το Brexit.

H Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έκανε λόγο σήμερα για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μορφή που θα λάβει το Brexit και οι διμερείς σχέσεις μετά την αποχώρηση του Η.Β. από την ΕΕ.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ανατρέψει την απόφαση των Βρετανών πολιτών για αποχώρηση από την ΕΕ, καθώς και ότι δεν πρόκειται να διασπάσει τη χώρα της, αναφερόμενη στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 384.29 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, θετικά πρόσημα κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 με αύξηση κατά 1,67% στις 7.367 μονάδες ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο DAX της Γερμανίας καθώς κέρδισε κατά 0,85% στις 12.373 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αύξηση στα κέρδη του κατέγραψε ο CAC 40 κατά 0,78% στις 5.463 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ανοδικές κινήσεις ακολούθησε η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,69% στις 21.462 μονάδες και την Ισπανία να κερδίζει κατά 0,07% στις 9.563 μονάδες.

Τέλος, απώλειες κατέγραψε ο PSI 20 στην Πορτογαλία που υποχώρησε κατά 0,24% στις 5.343 μονάδες.