Με κέρδη έκλεισε τελικά η Wall

Με κέρδη έκλεισε τελικά η Wall

Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή η Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones έχανε 350 μονάδες, για να κλείσει τελικά κερδίζοντας 116 μονάδες.

Συγκεκριμένα, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,45% ή 116 μονάδες στις 25.944, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,38% στις 2.881 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,08% στις 7.916 μονάδες.

Στην εβδομάδα και οι τρεις δείκτες μέτρησαν απώλειες άνω του 2%.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και ειλικρινείς» τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστούν, χωρίς όμως να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι δασμοί που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο Πεκίνο «μπορεί να αρθούν, μπορεί και όχι, εξαρτάται από την εξέλιξη των μελλοντικών διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν, σχολιάζοντας το θέμα των μελλοντικών εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί τίποτα.

Από την άλλη πλευρά, η κινεζική εφημερίδα Global Times αναφέρει πως οι διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στο Πεκίνο για να συνεχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες τους.

Με πτώση 7,3% έκανε ντεμπούτο η μετοχή της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτου είχε συγκεντρώσει $8,1 δισ. στην IPO τιμολογώντας τη μετοχή στα 45 δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε οριακή πτώση 0,1% στα 61,70 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.287 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1233 δολ. από 1,1215 την προηγούμενη μέρα.