Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα των Χριστουγέννων για τη Wall

Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα των Χριστουγέννων για τη Wall

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε για τη Wall σημειώνοντας τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από το Νοέμβριο. Οι τρεις βασικοί δείκτες κέρδισαν περισσότερο από 2,5%. Στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω παραμονής των Χριστουγέννων, οι τάσεις ήταν μεικτές. Η Wall Street επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 51 μονάδες ( 0,29%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.599 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 2 μονάδες ( 0,04%) και έκλεισε στις 5.048 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 3 μονάδες ( 0,18%) τερματίζοντας στις 2.061 μονάδες.

Ο S&P 500 αν και είχε οριακές απώλειες, διατηρήθηκε σε θετικό έδαφος για το 2015. Ο δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της ημέρας παρόλο που όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν κατέγραψαν άνοδο, εκτός από εκείνον της υγειονομικής περίθαλψης. Στον τεχνολογικό δείκτη πρωτοπόροι στα κέρδη ήταν οι κλάδοι της βιοτεχνολογίας και των ημιαγωγών. Στον Dow Jones τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η Disney (0,28%) και η DuPont με 0,56%.

Ο κλάδος της ενέργειας έχασε 0,5% σήμερα  αλλά τα εβδομαδιαία κέρδη του έφτασαν στο 5%. Ο κλάδος αυτός συνεχίζει ωστόσο να παραμένει 20% χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Παράλληλα, το πετρέλαιο, μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλά αρκετών ετών, αλλά διεύρυνε τα κέρδη των τελευταίων ημερών.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο αριθμός των Αμερικάνων που αιτήθηκαν για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα παραμένοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 5.000 και έφτασαν στις 267.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Ο μέσος όρος των αρχικών αιτήσεων για τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 1.750, παραμένοντας ακόμη στα χαμηλά 15ετίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της KalosBios Pharmaceuticals Inc έχασε 5,09% μετά την ειδοποίηση διαγραφής που έλαβε από τον Nasdaq.

H μετοχή της SunEdison Inc. έκανε άλμα 9,83% καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να λάβει δεύτερη πιστωτική διευκόλυνση μέχρι 650 εκατ. δολάρια.

Η Bed Bath & Beyond Inc. έχασε 0,04% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από buy σε neutral από την Sun Trust Robinson Humphrey.