Σημαντικά κέρδη για τον Dow - Ανακτά μέρος των απωλειών της εβδομάδας

Σημαντικά κέρδη για τον Dow - Ανακτά μέρος των απωλειών της εβδομάδας

Άνοδο σημειώνουν σήμερα οι δείκτες στην Wall Street καθώς οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων υποχώρησαν και οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν μετά τις απώλειες που είχαν στις αρχές της εβδομάδας. Παράλληλα, στην ανοδική πορεία των αγορών συνέβαλαν και τα μεγαλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη των τραπεζών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 412 μονάδων. Ο S&P 500 κερδίζει 1,4% με τον τεχνολογικό τομέα να αυξάνεται κατά 2,7%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει περισότερο από 2%.

Στις επιμέρους μετοχές, η Netflix σημειώνει κέρδη 5,1%, η Amazon και η Apple 4,4% και 3% αντίστοιχα, και το Facebook 1,4%.

Με την σημερινή ανοδική πορεία, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δείχνει να ανακτά μέρος των απωλειών που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Χθες Πέμπτη, η Wall Street έκλεισε απότομα, με τον Dow να πέφτει πάνω από 540 μονάδες, συγκεντρώνοντας απώλειες πάνω από 1.300 μονάδων μέσα σε ένα διήμερο.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στους διεθνείς επενδυτές έγιναν νευρικοί λόγω, παράλληλα, της αύξησης των επιτοκίων και της αύξησης της αξίας των τεχνολογικών μετοχών.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Τραμπ κατηγόρησε τη Fed ότι κινείται πολύ γρήγορα σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων όταν ο πληθωρισμός είναι ελάχιστος και τα κυβερνητικά στοιχεία καταδεικνύουν μια ισχυρή οικονομία.