Με κέρδη 3,46% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη 3,46% ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τον ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 1,96% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 552,83  μονάδες.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις και το αρνητικό πρόσημο που κατέγραψε ο γενικός δείκτης κατάφερε να κλείσει με κέρδη 1% ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με κέρδη. Αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίστηκε από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά όπου σταδιακά τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο αυξάνονταν.

«Ανάσα» για την μετοχή της ΕΤΕ έπειτα από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων καθώς και σημαντικά κέρδη για την μετοχή της ΜΟΗ, του ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΤΙΤΚ ενώ με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ο τζίρος αισθητά αυξημένος σήμερα σε σχέση με αυτόν των προηγούμενων συνεδριάσεων και πάνω από τον ετήσιο μέσο όρο, όπου εάν διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και στις επόμενες συνεδριάσεις ίσως να προοιωνίζει διατήρηση της ανοδικής κίνησης.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως προμηνύει αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά καθώς αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται με ελκυστικές αποτιμήσεις αλλά παρόλα αυτά δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν τους επενδυτές.

Από τεχνικής πλευράς ο γενικός δείκτης συνεχίζει να κινείται μέσα στο πτωτικό κανάλι που δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο του 2014 με την αντίσταση να βρίσκεται στις 570 μονάδες. Εάν συγκρίνουμε την συμπεριφορά του γενικού δείκτη στο εβδομαδιαίο γράφημα θα διαπιστώσουμε πως η τρέχουσα εβδομάδα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη ότι θα έκλεινε με κέρδη για τον γενικό δείκτη συνεπικουρουμένη και από το καλό κλίμα που επικρατεί και στα διεθνή χρηματιστήρια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη εβδομάδα όπου πιθανότατα να έχουμε αντιστροφή της ανοδικής κίνησης με στόχο αυτή την φορά την κίνηση προς τις 500 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,249 με κέρδη 2,89%, της ΑΛΦΑ στα €1,83 με κέρδη 1,10%, της ΠΕΙΡ στα €0,181 αμετάβλητη και της ΕΥΡΩΒ στα €0,751 με πτώση 1,18%.

Αγοραστικό σήμα δόθηκε στην μετοχή του ΤΙΤΚ με την αντίσταση να τοποθετείται πλέον στα €17,9328. Η μετοχή έκλεισε στα €17,70 με κέρδη 4,80%.

Αγοραστικό σήμα και στην μετοχή του ΟΠΑΠ καθώς κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,8936. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 3,04% στα €6,78.

Με αγοραστικό σήμα και η μετοχή του ΜΥΤΙΛ που κατάφερε να ολοκληρώσει την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο με την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,3576. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 0,31% στα €3,20.

Διατηρήθηκε και σήμερα το αγοραστικό σήμα για την μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ με την αντίσταση να βρίσκεται πλέον στα €14,8955. Η μετοχή έκλεισε στα €14,45 με κέρδη 1,05%.

Με εντυπωσιακά κέρδη  έκλεισε η μετοχή της ΜΟΗ δίνοντας στην σημερινή συνεδρίαση αγοραστικό σήμα με την αντίσταση να βρίσκεται στα €10. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 5,88% στα €9,90.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €99,45 εκατομμύρια με το ύψος των πακέτων στα €6,2 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν 74 κινήθηκαν ανοδικά 31 πτωτικά και 148 παρέμειναν αμετάβλητες.