Κέρδη για τον Dow υπό τον φόβο αρνητικού ρεκόρ 40ετίας

Κέρδη για τον Dow υπό τον φόβο αρνητικού ρεκόρ 40ετίας

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street σήμερα, σε μια προσπάθεια των επενδυτών να "διασκεδάσουν" τη νευρικότητα που συνεχίζει να προκαλεί η η κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και να αποφευχθεί πτωτικό ρεκόρ 40ετίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 128 μονάδες ή 0,53% και κινείται στις 24.590 μονάδες με τις εταιρείες Chevron και Exxon Mobil να πραγματοποιούν την καλύτερη επίδοση. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί ελαφρά κατά 16,64 μονάδες ή 0,22% και βρίσκεται στις 7.695 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 7,85 μονάδες ή 0,28% και κινείται στις 2.758 μονάδες με τις μετοχές βιομηχανιών και εταιρειών ενέργειας να εμφανίζουν την καλύτερη επίδοση.

Χθες, ο Dow Jones ολοκλήρωσε με απώλειες για όγδοη διαδοχική ημέρα. Αν ο δείκτης των 30 μετοχών συνεχίσει τη ίδια πορεία και σήμερα, θα έχει σημειώσει την μεγαλύτερη πτωτική πορεία από το 1978.

Την εβδομάδα που διανύουμε οι διεθνείς αγορές ακολουθούν ασταθή πορεία, σαφώς επηρεασμένες από την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Οι τραπεζικές μετοχές των J.P. Morgan Chase, Wells Fargo και Bank of America σημειώνουν μικρή άνοδο, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής έκρινε ότι διαθέτουν αρκετά κεφάλαια για να επιστρέψουν στους μετόχους, ακόμη και μετά από το χειρότερο στρες τεστ.