Με κέρδη 0,74% ολοκληρώθηκε στο τέλος η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη 0,74% ολοκληρώθηκε στο τέλος η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,74% ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 610,07 μονάδες, σε μια συνεδρίαση όπου στο δεύτερο μισό αυτής επικράτησε αυξημένη μεταβλητότητα.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε θετικό έδαφος πραγματοποιώντας κέρδη έως και άνω του 1% φθάνοντας έως το υψηλό των 613,08 μονάδων με το αγοραστικό ενδιαφέρων να διαχέεται στην πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Προς τα μέσα της συνεδρίασης τα κέρδη για τον γενικό δείκτη άρχισαν σταδιακά να περιορίζονται οδηγώντας τον σε απώλειες, κινδυνεύοντας να βρεθεί κάτω και από το επίπεδο των 600 μονάδων πραγματοποιώντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 601,83 μονάδες, για να καταφέρει την τελευταία ώρα της συνεδρίασης να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος, με τον τζίρο όμως να ολοκληρώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Με κέρδη 2,19% ολοκλήρωσε τελικά ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές του κλάδου να διαγράφουν τα κέρδη που κατέγραφαν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στο δεύτερο μισό αυτής, καταφέρνοντας όμως να κλείσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί για ακόμη μία συνεδρίαση η μετοχή της Εθνικής με 3,16%, με τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank να πραγματοποιούν περίπου τον ίδιο όγκο με αυτόν της Παρασκευής.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωναν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τη μετοχή ΔΕΗ να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κέρδη με 3,27%, ενώ σημαντικά αυξημένος όγκος πραγματοποιήθηκε στη μετοχή της LAMDA Development με 72,640 τεμάχια.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων προεξοφλώντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στο μήνα για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 9,460% και τη δεκαετία στο 8,417%.

Σε τεχνικό επίπεδο η ολοκλήρωση της συνεδρίασης για τον γενικό δείκτη πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 609 μονάδων (γραμμή ΑΒ στο παρακάτω γράφημα), πιθανών να τον οδηγήσει στο σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 623 μονάδων (γραμμή ΓΔ), όπου και θα αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως τεστ για την δυναμική που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,294 με κέρδη 3,16%, της Alpha Bank στα €2,17 με κέρδη 2,36%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,275 με κέρδη 0,36%, και της Eurobank στα €0,875 με κέρδη 2,94%.

Με σήμα αγοράς ολοκλήρωσε η μετοχή του ΟΠΑΠ καθώς δόθηκε σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με την μετοχή να κάνει εκ νέου προσπάθεια επαναπροσέγγισης του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,8342. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 0,90% και έκλεισε στα €6,76.

Πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών κατάφερε να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση η μετοχή της Grivalia Properties, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,6854. Η μετοχή έκλεισε στα €7,68 με κέρδη 0,79%.

Παρέμεινε και σήμερα το σήμα πώλησης για την μετοχή της Lamda Development παρά τα κέρδη που κατέγραψε η μετοχή, καθώς παρέμεινε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών μει την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,9975. Η μετοχή έκλεισε στα €3,90 με κέρδη 1,56%.

Πιέσεις δέχτηκε σήμερα η μετοχή των Jumbo με τη μετοχή να προσεγγίζει ενδοσυνεδριακά τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €10,9309. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,83% και έκλεισε στα €11,24.

με απώλειες ολοκλήρωσε σήμερα η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων καθώς δεν κατάφερε να κινηθεί υψηλότερα των προηγούμενων υψηλών. με στήριξη να βρίσκεται στα €4,9474. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,57% και έκλεισε στα €5,27.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €66,49 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €7,83 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 56 κινήθηκαν ανοδικά, 43 πτωτικά και 144 παρέμειναν αμετάβλητες.